انجمن علمی بهداشت مواد غذایی ایلام

ما سعی داریم اخباری از فعالیت های این انجمن و همچنین اطلاعاتی در مورد بهداشت مواد غذایی به شما دوستان و دانشجویان محترم ارائه نماییم

انجمن علمی بهداشت مواد غذایی ایلام

ما سعی داریم اخباری از فعالیت های این انجمن و همچنین اطلاعاتی در مورد بهداشت مواد غذایی به شما دوستان و دانشجویان محترم ارائه نماییم

۴ مطلب در اسفند ۱۳۹۵ ثبت شده است


  • سیده مهسا خدایی

چطوری بفهمیم مرغی که میخوریم هورمونی هست یا نه؟  موقع خرید مرغ به سینه مرغ دقت کنید هرچی خطای سفید روی سینه مرغ بیشتر باشه یعنی مرغ تو مدت زمان کوتاهی رشد کرده و هورمونیه و چربیش بالاس☝ ️ متاسفانه فرهنگ مصرف مردم کشور ما این‌گونه است که مرغ‌های درشت را می‌پسندند و این موضوع باعث می‌شود طول دوره پرورش طولانی شود و میزان آنتی‌بیوتیک مصرفی نیز افزایش یابد.مرغ‌هایی با دامنه وزنی حدود هزارو ششصد تا دوهزار گرم در بهترین شرایط سلامت هستند و طول دوره پرورش هم با شرایط فعلی ایران باید حدود چهل و پنج روز باشد. مرغ‌هایی که طولانی‌تر از این مدت پرورش می‌یابند و درشت‌تر می‌شوند احتمال وجود مقادیر بیشتر آنتی‌بیوتیک در گوشت آنها زیاد است. 

هر چه مرغ جوان‌تر باشد گوشتش لطیف‌تر است و مرغ سالم، باید رنگ زرد کهربایی داشته باشد و باز هم یک باور کاملا اشتباه خانواده‌ها این است که تصور می‌کنند بدن مرغ باید مثل برف سفید باشد. همین موضوع هم زمینه‌ساز تقلب در برخی کشتارگاه‌ها می‌شود که مرغ‌ها را برای سفید شدن، مدتی در آب‌ حاوی درصد بالایی از کلر نگهداری می‌کنند. البته تغذیه مرغ تا حدودی روی رنگ آن اثر دارد، ولی در مجموع رنگ زرد کهربایی بهترین رنگ برای مرغ خام است.


رنگ مرغ، بوی محوطه شکمی و بوی زیر بال مرغ برای مصرف‌کننده عام می‌تواند تا حدی نشان‌دهنده تازگی یا کهنگی مرغ باشد که نباید بوی فساد و گندیدگی از این قسمت‌ها به مشام برسد.


مرغ را ندهید پاک کنند!!!


زمان خرید مرغ‌های بسته‌بندی، گاهی برخی مغازه‌داران با اصرار خاصی مایلند مرغ خریداری شده را پاک و تکه کنند، اما به گفته دکتر دباغ‌مقدم، این کار برابر مقررات سازمان دامپزشکی ممنوع است. هر نوع فرآوری و قطعه‌بندی باید در محل مجازی که دارای دکتر دامپزشک ناظر باشد، انجام شود.این متخصص در پاسخ این پرسش که معمولا با زواید مرغ چه کار می‌کنند، می‌گوید: این زواید را می‌فروشند و به طور معمول به پودر گوشت مورد مصرف در خوراک دام، طیور و آبزیان تبدیل می‌شود.  اما مرغ‌های تخم‌گذار را که در نهایت پیر می‌شوند به عنوان مرغ صنعتی به برخی کارخانه‌های سوسیس و کالباس می‌فروشند که با توجه به آن‌که در کارخانه به گوشت این مرغ‌ها مواد تردکننده می‌زنند، گوشتشان نرم می‌شود و حرارت بالای پخت سوسیس و کالباس در اتاق پخت، گوشت این مرغ‌ها را سالم‌سازی می‌کند.

  • کوثر غلامی

گوشتهای چرخ کرده به دلیل ترکیبی از مواد مختلف مستعد ترین ماده ی غذایی برای آلودگی هستند .

در 2دسته از مواد غذایی امکان آلودگی و مسمومیت بیش تری وجود دارد :

1.گوشت 

2.فراورده های لبنی 

بدترین شکل، نگهداری گوشت در فضای خارج از یخچال و بهترین نوع آن نگهدای گوشت در فریزر است هر چند میکروب در یخچال رشد کندتری دارد ولی این رشد متوقف نمی شود و گوشت تنها چند ساعت می تواند در یخچال سالم بماند .

متاسفانه بیش تر مسمومیت ها زمانی روی میدهد که ظاهر گوشت ،طعم و رنگ آن طبیعی است ؛بنابراین تنها زمانی میتوانیم مطمئن شویم که فرض کنیم در همه ی گوشتها احتمال آلودگی وجود دارد .

اگر گوشت پخته شده را به صورت گرم چند ساعت در داخل فر نگهداری شود ،مستعد آلودگی به میکروب است .هپاتیت ،مننزیت ،سقط جنین از عوارض غذا های آلوده بخصوص گوشت های آلوده است .

  • کوثر غلامی

💠🍃 همه میدانند که شستن ظرفها با مایع ظرفشویی روزی حداقل 10 گرم از این مایع را وارد بدن میکند اما کسی حاضر نیست یک سوم سرکه به آن اضافه کند


💠🍃 آب شرب شهری دارای نیتریت و نیترات و کادمیوم و آرسنیک و کلر است اما کسی حاضر نیست یک کوزه ده هزار تومانی بخرد ومیرود دستگاه تصفیه آب 400 هزار تومانی میخرد


💠🍃 همه میدانند که درنمک یددار ید وجود ندارد بلکه یدات وجود دارد و از روزی که مردم نمک یددار خور شدند کم کاری و پرکاری تیروئید بیداد میکند اما کسی حاضر نیست از سنگ نمک استفاده کند


💠🍃 همه میدانند که بو علی سینا 16 بیماری لاعلاج را علتش را مصرف گوشت گاو و گوساله میداند اما متاسفانه درخریدن گوشت گاو در قصابی ها از همدیگر پیشی میگیریم


💠🍃 همه میدانیم که آب لیموی بازاری آب کاه است با ترکیب جوهر لیمو اما متاسفانه آبلیموی بازاری با نام دلیل ومجید و عباس را میخریم 


💠 همه میدانیم که رب بازاری دارای درصدی سرب است اما باز هم استفاده می کنیم


💠🍃 همه میدانیم هیچ حیوانی به بوته چای نزدیک نمیشود اما ما روزی بین 3 الی 10 لیوان چای میخوریم


💠🍃 همه میدانیم اغلب نانها دارای جوش شیرین است که عامل اصلی تمام مشکلات گوارشی است اما حاضر نیستیم از کسی که درخانه نان خانگی میپزد حمایت کنیم


💠🍃 سس مایونز سم اصلی کبد است اما تمام سالادهایمان را با سس و ماست سوپری تزئین میکنیم 


💠🍃 ترکیب سوسیس آرد و تفاله سویا و بنزوات سدیم و گوشت حیوانات تلف شده است


💠🍃 چه راحت دانشجوی ما ساندویچ سوسیس و کالباس میخورد


💠🍃 به جای ریختن نخود و کشمش درجیب فرزندانمان یا انجیر خشک یا توت خشک و یا خرمای برنی در جیب آنان شکلات و کیک و کلوچه است خوب فکر کنید ببینید دارید چکار میکنید 


  • کوثر غلامی