انجمن علمی بهداشت مواد غذایی ایلام

ما سعی داریم اخباری از فعالیت های این انجمن و همچنین اطلاعاتی در مورد بهداشت مواد غذایی به شما دوستان و دانشجویان محترم ارائه نماییم

انجمن علمی بهداشت مواد غذایی ایلام

ما سعی داریم اخباری از فعالیت های این انجمن و همچنین اطلاعاتی در مورد بهداشت مواد غذایی به شما دوستان و دانشجویان محترم ارائه نماییم

۳ مطلب در آذر ۱۳۹۴ ثبت شده است

  • مدیریت وبلاگ

برای دانلود جزوات روی لینک زیر کلیک کنید

جزوه 1 دکتر علی حیدر نژادیان

جزوه 2 دکتر علی حیدرنژادیان

فایل ها بصورت pdf میباشد


  • مدیریت وبلاگ


1- ذکر شماره پروانه ساخت اخذ شده از وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی
در حقیقت با این شماره تولید کننده حق تولید و توزیع کالای خود را دارا می باشد و بدیهی است که با پروانه های تاسیس و بهره برداری صادره از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نمی توان کالا را در سطح بازار توزیع نمود.

2-  ذکر نوع محصول مانند ماست کم چرب ، لواشک زرشک، ویفر کاکائویی

3-  ذکر حجم یا وزن محصول،دقت کنیم که حجم باید بر اساس میلی لیتر و وزن باید بر اساس گرم یا کیلوگرم قید شود.

4- ذکر ترکیبات بکار رفته در فرمول محصول مثلا شیر 5/2% چربی،مصرف برخی از مواد ممکن است در گروهی از مصرف کنندگان ایجاد عارضه کند پس لازم است که آگاهی های لازم به مصرف کنندگان ارائه گردد.تولید کننده نباید از عناوین عام نظیر افزودنی های مجاز خوراکی، استفاده نماید بلکه باید نام کامل هر افزودنی بر روی برچسب کالا قید گردد.

5- آدرس و شماره تلفن کارخانه و یا دفتر مرکزی

6-  شماره سری ساخت تولید

 شماره سری ساخت در حقیقت مبین میزان محصولی است که در شرایط یکسان تولید شده است. اگر در بازار به مورد شکایت برخورد شد و یا جوابیه آزمایشگاه آن محصول را غیر قابل مصرف اعلام کرد، از طریق شماره سری ساخت می توان محموله معیوب را از سطح بازار جمع آوری کرد.

7-  تاریخ تولید و انقضاء

این تاریخ ها باید به شکل خوانا بر روی برچسب کالا درج گردد. البته در بعضی از محصولات فقط تاریخ تولید درج شده و زمان انقضاء به شکل چاپی بر روی برچسب قید شده است نظیر؛ 6 ماه پس از تاریخ تولید. تاریخ قید شده بر روی محصولات در داخل کشور باید بر اساس سال شمسی باشد.

8- ذکر موارد منع مصرف در صورت لزوم

مانند اینکه ، در صورت دو فاز شدن مصرف نشود یا مصرف این ماده غذایی برای کودکان زیر سه سال ممنوع است.

9- ذکر نحوه مصرف در صورت لزوم

مانند اینکه قبل از مصرف 20 دقیقه در آب بجوشانید

10- شرایط نگهداری

مانند ، در جای خشک و خنک نگهداری شود
 
  • میرزائی نیا