انجمن علمی بهداشت مواد غذایی ایلام

ما سعی داریم اخباری از فعالیت های این انجمن و همچنین اطلاعاتی در مورد بهداشت مواد غذایی به شما دوستان و دانشجویان محترم ارائه نماییم

انجمن علمی بهداشت مواد غذایی ایلام

ما سعی داریم اخباری از فعالیت های این انجمن و همچنین اطلاعاتی در مورد بهداشت مواد غذایی به شما دوستان و دانشجویان محترم ارائه نماییم

۷ مطلب در شهریور ۱۳۹۴ ثبت شده است

در این مطلب قصد داریم در رابطه با یکی از عواملی که باعث بروز بیماری در شما می شود صحبت کنیم. همیشه باکتری ها و ویروس ها نیستند که عامل بیماری زا اند. گاهی اوقات عادات بد غذایی می تواند منجر به بروز بیماری در شما شود.

تغذیه در سالم زیستن انسان نقش مهمی دارد و عادت های بد غذایی، می توانند بر سلامت تمام ارگان های بدن تاثیر منفی بگذارند بنابراین تمام افراد باید برای حفظ سلامت خود، مجموعه ای از انواع گروه های غذایی را به تناسب در رژیم روزانه شان داشته باشند.


عادت اول:

افراط در مصرف کربوهیدرات و ابتلا به کبد چرب

متاسفانه برخی از افراد، تمایل زیادی به مصرف انواع کربوهیدرات ها مانند نان و برنج دارند و در طول روز هم به اندازه کافی میوه یا سبزی نمی خورند، در حالی که گنجاندن حجم بالایی از کربوهیدرات ها در رژیم غذایی روزانه، باعث بروز چاقی مفرط می شود از آنجا که افراد چاق و پرخور، در کنار کربوهیدرات ها به مصرف غذاهای چرب هم علاقه دارند، ابتلا به بیماری کبد چرب و عوارض ناشی از آن برایشان دور از انتظار نخواهد بود. پس بد نیست که با اندکی تغییر در سبک خورد و خوراک و کم کردن مصرف کربوهیدرات و چربی ها، احتمال ابتلا به کبد چرب را در خود کاهش دهید


عادت دوم:

  • مدیریت وبلاگ

بچه ها به وبلاگ ما خیلی خوش اومدین...

این وبلاگو ساختیم که کلی خبر و اطلاعات مفید و جدید راجبه

بهداشت مواد غذایی در اختیارتون بذاریم

البته فعالیتا و اخبار انجمن رو هم همینجا میگیم

http://ihbgroup.ir/Media/Image/Brands/2014/10/635501937751445921_635501937751445921_s.jpg

ما سعی میکنیم یه وبلاگ فعال و مفید داشته باشیم.

فقط یادتون نره این وبلاگ بخاطر شما ساخته شده پس ما رو با نظرات و انتقاداتون راهنمایی کنید...

ممنون

درضمن دوستانی که وبلاگ فعال دارن خوشال میشیم اگه وبلاگ ما رو لینک کنن ...بمون خبر بدین لینک میشین

  • مدیریت وبلاگ

رشته های کارشناسی ارشد وزارت بهداشت و درمان که دانشجویان فارغ التحصیل در رشته کارشناسی بهداشت مواد غذایی مجاز به شرکت میباشند:

1-علوم تغذیه

2-علوم بهداشتی در تغذیه

3-میکوبیولوژی مواد غذایی

4-بیوشیمی بالینی

.

*لازم به ذکر است که همچنین در رشته های کارشناسی ارشد وزارت علوم مجاز به شرکت در یک رشته ی ستاره دار(شناور) و یک رشته ی بدون ستاره میباشند.

qhlx_ستاره_دار.jpg

برای دانلود آخرین دفترچه های راهنمای انتخاب رشته کارشناسی ارشد بر روی لینک های زیر کلیک کنید.

دفترچه کارشناسی ارشد وزارت علوم


دفترچه کارشناسی ارشد وزارت بهداشت و درمان

  • مدیریت وبلاگ

هرم غذایی:  این هرم یک طرح کلی از الگوی غذایی روزانه است شامل تمام مواردی است که در یک شبانه روز مورد نیاز انسان است ، به این ترتیب که در قاعده  هرم ، موادی قرار دارند که نیاز بدن به  آنها یشتر است. به تدریج با نزدیک شدن به رأس هرم میزان مورد نیاز غذاهای مختلف کمتر شده و موادی که در رأس هرم هستند، موادی هستند که نیاز بدن به آنها کمتر است.



قاعده هرم (قسمت انتهایی ) شامل غلات است که در کشور ما نان و غلات قوت غالب مردم می باشد به طوریکه بخش اصلی انرژی روزانه خود را از نان و غلات تامین می کنند . ( این گروه شامل گندم ، جو ، برنج ، ماکارونی ، رشته آش و ...... است )



پله بعدی  شامل گروه‌ میوه‌ها و سبزیجات است .

پله بعدی  شامل گروه‌ گوشت‌ ، حبوبات‌ و مغزها و گروه شیر ولبنیات است .


مقیاس‌ سنجش‌ مقدار موردنیاز موادغذایی‌ «سهم»
یا واحد می‌باشد، که‌ دارای‌ اندازة‌ تعریف‌ شده‌ معینی‌ است‌ و در ادامه به آن بیشتر خواهیم پرداخت .راس هرم (قسمت فوقانی ) شامل گروه چربیها ، نمک ، روغنها ، قندهای ساده ، شیرینی و شکلات  هستند که بخش بسیار کوچکی را نسبت به سایر گروه ها اشغال می کنند و نشان دهنده این است که آنها را به مقدار کم باید مصرف نمود . 

دانستن مقدار مصرف توصیه شده روزانه  (سهم )  هر گروه و اینکه هر واحد این گروه شامل چه مواد غذایی است حائز اهمیت  است
  • مدیریت وبلاگ

ردیف

نام مواد غذایی

مدت نگهداری در یخچال

مدت نگهداری در فریزر

1

شیر تازه

5 تا 7 روز

-

2

شیر بسته بندی باز شده

2 تا 3 روز

-

3

خامه

10 روز

-

4

ماست

7 روز

-

5

پنیر

6-12 هفته

6 تا 12 ماه

6

کره

2 هفته

9 ماه

7

بستنی

-

2 ماه

8

تخم مرغ تازه با پوست

3 هفته

-

9

تخم مرغ آب پز سفت

1 هفته

-

10

گوشت گوساله

3 تا 5 روز

6 تا 12 ماه

11

مرغ یا بوقلمون تکه شده

1 تا 2 روز

9 تا 12 ماه

12

مرغ یا بوقلمون درسته

1 تا 2 روز

1 هفته

13

گوشت اردک یا غاز

1 تا 2 روز

6 ماه

14

دل و جگر مرغ

1 تا 2 روز

3 - 4 ماه

15

گوشت پخته شده

1 - 2 روز

3-4 ماه

16

گوشت گوسفند کباب شده یا خردشده

3-5 روز

6 تا 9 ماه

17

انواع گوشت (دل ، جگر، زبان)

1تا2 روز

3-4 ماه

18

گوشت ماهی کم چرب

1تا2 روز

4-6 ماه

19

گوشت پرچرب (ماهی آزاد)

1تا2 روز

2-3 ماه

20

فیله ماهی

-

18 ماه

21

سوسیس

1 تا 2 روز

3 تا4 ماه

22

سیب

1ماه

8-12 ماه

23

زردآلو، گوجه، هلو، انگور، گلابی و آلو

3-5 روز

8-12 ماه

24

گیلاس

2-3 روز

8-12 ماه

25

پرتقال، لیموها ، گریپ فروت

2 هفته

4-6 ماه

26

کیوی

3تا 5 روز

4-6 ماه

27

انبه

-

8-12 ماه

28

خربزه، هندوانه ، طالبی

1 هفته

8-12 ماه

29

آناناس

2-3 روز

4-6 ماه

30

چغندر، هویج، کلم بروکلی، لوبیاها و کدوتنبل

3-5 روز

8-12 ماه

31

گل کلم

1 هفته

8-12 ماه

32

جعفری

2-3 روز

5 ماه

33

ذرت

-

8-12 ماه

34

پیازچه

3-5 روز

-

35

کرفس

1 هفته

8-12 ماه

36

اسفناج ، خردل

3-5 روز

8-12 ماه

37

کاهو

1 هفته

-

38

قارچ ها و بامیه

1-2 روز

8-12 ماه

39

ترب و تربچه

2 هفته

-

40

نان

2روز

6-12 ماه

41

کیک صبحانه، کلوچه

1روز

2-4 ماه

42

خمیر پخته نشده

2-3 روز

6 ماه

43

کیک اسفنجی

1روز

4-6 ماه

44

شیرینی دانمارکی

2روز

3ماه

45

پیراشکی

1روز

6 ماه

46

شیرینی پای میوه

1-2 روز

1سال

  • مدیریت وبلاگ
انسان برای انجام کارهای خود به نیرو احتیاج دارد و این نیرو و انرژی را باید از غذای سالم و مغذی به دست آورد. اگر غذا در معرض آلودگی و فساد قرار گیرد می تواند سلامتی انسان را به خطر بیاندازد چرا که غذا حاوی مواد مغذی است و میکروب ها نیز برای رشد نیاز به مواد مغذی دارند پس غذا می تواند منشاء بیماری باشد. باید مواد غذایی، راه های آلوده شدن غذاها، روش های نگهداری از آنها و اصول مبارزه با میکروب ها و عوامل بیماری زا را بشناسیم تا بتوانیم از بیماری هایی که دراثر مصرف عذاهای آلوده ایجاد می شوند مثل انواع مسمومیت ها، بیماری های انگلی مثل کرم و کیست و... پیشگیری کنیم.

مواد غذایی از نظر سرعت فاسد شدن به 3 دسته تقسیم می شوند:

1- مواد غذایی با فساد پذیزی بالا: مانند شیر، گوشت، ماهی، مرغ، تخم مرغ و سایر مواد غذایی حیوانی که باید آنها را فقط برای مدت کوتاه و آن هم در یخچال نگهداری نمود.

2- مواد غذایی نیمه فساد پذیر: مانند سبزی ها و میوه ها که می توان آنها را در هوای خنک و خارج از یخچال برای کوتاه مدت نگهداری کرد و در هوای گرم باید آنها را در یخچال قرار داد.

3- مواد غذایی دیر فاسد شونده: مانند حبوبات و دانه های غلات خشک (گندم و برنج) . این مواد را می توان در شرایط مناسب برای مدتی طولانی نگهداری کرد.

عواملی که موجب آلودگی و یا فساد مواد غذایی می شوند:

باکتری ها، سموم قارچی و کپک ها، مواد شیمیایی و داروها و سموم دفع آفات نباتی می توانند باعث آلودگی وفساد موادغذایی بشوند.مصرف بی رویه سموم آفات نباتی و حشره کش ها موجب باقیماندن سموم در علوفه و بدن دامهای مختلف می شود و با مصرف شیر و گوشت این دامهای آلوده، انسان نیز آلوده می شود. باقیماندن سموم دفع آفات بر روی میوه ها نیز می تواند موجب مسمومیت بشود. بنابراین برای پیشگیری از مسمومیت حتی الامکان بایدمیوه ها را به صورت پوست کنده مصرف کرد.

حشرات و حیوانات موذی: انواع موش های خانگی و صحرایی، پشه و سوسک موجب انتقال باکتری های بیماری زا به مواد غذایی می شوند. بنابراین لازم است مواد غذایی در محلی نگداری شوند که از دسترس حشرات وحیوانات موذی دور باشند.

  • مدیریت وبلاگ

ویتامین C یا اسید آسکوربیک یک احیاءکننده طبیعی و یک ماده آنتی اکسیدان است . به عبارت دیگر از اکسیداسیون مواد بیولوژیک در بدن ما جلوگیری می کند . ویتامین C یکی از حساسترین ویتامینها نسبت به حرارت می باشد و حرارت ، محیط قلیایی ، مس و برخی از فلزات باعث تخریب آن می شوند .

بدن یک فرد بالغ حدود ۶۰ میلی گرم ویتامین C نیاز دارد . همچنین در دوران بارداری و شیردهی ۱۰۰ میلی گرم برای مادران توصیه شده است . اما حدود ۱۰ میلی گرم از این ویتامین ، باعث جلوگیری از علائم کمبود آن می شود .

 

  • مدیریت وبلاگ