چطوری بفهمیم مرغی پروتیین و هورمون دارد?
چطوری بفهمیم مرغی که میخوریم هورمونی هست یا نه؟ موقع خرید مرغ به سینه مرغ دقت کنید هرچی خطای سفید روی سینه مرغ بیشتر باشه یعنی مرغ تو مدت زمان کوتاهی رشد کرده و هورمونیه و چربیش بالاس☝ ️ متاسفانه فرهنگ مصرف مردم کشور ما اینگونه است که مرغهای درشت را میپسندند و این موضوع باعث میشود طول دوره پرورش طولانی شود و میزان آنتیبیوتیک مصرفی نیز افزایش یابد.مرغهایی با دامنه وزنی حدود هزارو ششصد تا دوهزار گرم در بهترین شرایط سلامت هستند و طول دوره پرورش هم با شرایط فعلی ایران باید حدود چهل و پنج روز باشد. مرغهایی که طولانیتر از این مدت پرورش مییابند و درشتتر میشوند احتمال وجود مقادیر بیشتر آنتیبیوتیک در گوشت آنها زیاد است.
هر چه مرغ جوانتر باشد گوشتش لطیفتر است و مرغ سالم، باید رنگ زرد کهربایی داشته باشد و باز هم یک باور کاملا اشتباه خانوادهها این است که تصور میکنند بدن مرغ باید مثل برف سفید باشد. همین موضوع هم زمینهساز تقلب در برخی کشتارگاهها میشود که مرغها را برای سفید شدن، مدتی در آب حاوی درصد بالایی از کلر نگهداری میکنند. البته تغذیه مرغ تا حدودی روی رنگ آن اثر دارد، ولی در مجموع رنگ زرد کهربایی بهترین رنگ برای مرغ خام است.
رنگ مرغ، بوی محوطه شکمی و بوی زیر بال مرغ برای مصرفکننده عام میتواند تا حدی نشاندهنده تازگی یا کهنگی مرغ باشد که نباید بوی فساد و گندیدگی از این قسمتها به مشام برسد.
مرغ را ندهید پاک کنند!!!
زمان خرید مرغهای بستهبندی، گاهی برخی مغازهداران با اصرار خاصی مایلند مرغ خریداری شده را پاک و تکه کنند، اما به گفته دکتر دباغمقدم، این کار برابر مقررات سازمان دامپزشکی ممنوع است. هر نوع فرآوری و قطعهبندی باید در محل مجازی که دارای دکتر دامپزشک ناظر باشد، انجام شود.این متخصص در پاسخ این پرسش که معمولا با زواید مرغ چه کار میکنند، میگوید: این زواید را میفروشند و به طور معمول به پودر گوشت مورد مصرف در خوراک دام، طیور و آبزیان تبدیل میشود. اما مرغهای تخمگذار را که در نهایت پیر میشوند به عنوان مرغ صنعتی به برخی کارخانههای سوسیس و کالباس میفروشند که با توجه به آنکه در کارخانه به گوشت این مرغها مواد تردکننده میزنند، گوشتشان نرم میشود و حرارت بالای پخت سوسیس و کالباس در اتاق پخت، گوشت این مرغها را سالمسازی میکند.
- ۹۵/۱۲/۲۱